Circuit Training – Tények és mítoszok

A Circuit Training, más néven „fbw training” (teljes test edzés), olyan kezdő és fejlett emberek számára készült, akik szeretik a magas képzési intenzitást és az önfejlesztés átfogó megközelítését. Ez a képzés magában foglalja legalább egy gyakorlatot az összes fontosabb izomcsoportra vonatkozóan minden egyes edzésen. Ennek eredménye viszonylag magas szívverés és sok fáradtság az edzés során. A kezdők számára ajánlatos kevesebb állomást indítani és terhelni az Ön preferenciái szerint. Ez megakadályozza a sérüléseket és a helytelen mozgási minták megszerzését. Az ilyen típusú képzés meghozatalával biztos lehet abban, hogy javítani fogja a szervezet hatékonyságát, koordinációját és erejét. A fejlesztési kérdések átfogó megközelítése a perifériás képzést jelenti az egyik leggyakrabban választott oktatói számára. Az ilyen típusú munka előnye, hogy képes lesz a következő gyakorlatok otthon történő elvégzésére anélkül, hogy különleges felszerelésre lenne szükség. Ez lehetővé teszi a kiválasztott feladatok és terhelések egyidejű, szabad és hatékony manipulálását. A képzési tervben a munka hónapjaiban végzett diverzifikáció lehetővé teszi, hogy jobb eredményeket érjünk el és több örömet szerezzünk a képzésben.

Alapvető feltevések

Az fbw edzés nagy előnye, hogy a gyakorlati preferenciák szerint kiválaszthatja a gyakorlatokat. Kiválasztásuk nincs szigorúan meghatározva, így minden egyes edzésre egy adott pártra összpontosíthat, anélkül, hogy lemondanának más elemekről. Ez egy tökéletes megoldás a kezdőknek. Például ha gyengék hátsó izmunk és erős mellkasa van, a bárban és az evezésnél húzással, klasszikus pattogással kombinálhatjuk. A 2: 1 rendszer lehetővé teszi, hogy hatékony áramköri képzést végezzen, beleértve a gyengébb pártot is.

Hogyan néz ki az áramköri képzés?

A perifériás képzés fő feltétele a nagy intenzitású és rövid munkaidő. A legtöbb esetben 30 vagy 40 percnyi szilárd munka elég ahhoz, hogy fáradjon, és ösztönözze a test fejlődését. Az ilyen rövid időtartamú képzés hatékonyan kombinálja az edzést és a kardio képzést. Az eredmény hihetetlenül gyors edzési célokat jelent. Ne feledje, hogy az összes felső izom részt a képzésben, azaz:

 • mellkas (pl. padlizsma vagy svéd szivattyú)
 • hátul (pl. a rúd felhúzása vagy a törzsön való evezés)
 • uszályok (például katonai préselés vagy oldalsó súlyzó felemelése)
 • bicepszek (pl. egy súlyzó hajlítása állva vagy egy súlyzó hajlítása közben)
 • tricepsz (pl. a felső emelkábel összenyomása vagy húzása)
 • has (például a térdnek a ketrecbe húzása lógó helyzetben vagy a szőnyeg rövidzárlatán)

És az alsó izomrészek, azaz:

 • Négyesgyűrűs izmok (pl. guggolás a háton, vagy dumbbells)
 • kétfejű combizmok (pl. halott klasszikus húr vagy holtág egyenes lábakon)
 • az ibihat tibiaizmok egy csoportja – a fél-buccalis izom és a félig yokes (pl. a golyó lehúzása)
 • gluteális izmok (például a térdben vagy csípőcsontban lévő megtartó gumi használatával)
 • háromfejű borjak (pl. a sztyeppéken lévő lábujjakra vagy a daru egyenesítésére)

Ezeknek a gyakorlatoknak az összeállítása egy körben, egy rövid szünet figyelembevételével hatékonyan és hatékonyan túltervezheti az egész testet egy edzés során. A testmozgás során érdemes megfigyelni a szívet pulzusmérő segítségével. Ez lehetővé teszi, hogy meghatározza a szívverések intenzitását, és állítsa be a terhet a saját kifinomultságának szintjére. A pulzusszám szabályozásával bármikor manipulálhatjuk az erőfeszítéseket (oxigén és anaerob tartomány), ezáltal hétről hétre haladva.

Mikor nem ajánlott perifériás képzést?

A kezdetektől nem ajánlott a többszörös közös gyakorlatokból álló és nem szüneteltető áramkörképzés. A nagy intenzitással kombinált gyakorlatok nehézsége bonyolult kombináció lehet, amely végül sérüléshez vezethet. A helyzet eltér a perifériás képzés kombinációjától a gépeken elvégzett gyakorlatok esetében, amelyek nem igényelnek nagyon jó technikát a gyakorlatok elvégzéséhez és a test testtartásának ellenőrzéséhez.

Ki képezi ki a kiknek?

Mindenekelőtt azok számára, akik szeretik a gyors és hatékony tréningeket. Az egyes körökben végrehajtott gyakorlatok kombinációja lehetővé teszi az egész test hatékony megerősítését, javítja a stabilizációt és a motoros koordinációt. Ez a tökéletes megoldás olyan elfoglalt emberek számára, akik nem szeretik a felesleges szünetekkel töltött időt. Érdemes megemlékezni, hogy a képzés minősége a sorozat és a gyakorlatok megválasztásának hossza függ.