Hogyan gyakorolhatunk otthon?

Vannak emberek, akik nem tudnak vagy nem akarnak menni az edzőterembe – nem változtat azon a tényen, hogy attól függ, hogy a mozogni, vagy próbálja, hogy lefogy. Szerencsére, hogy segítsenek a fogyásban, hatékony módja van a gyakorlatok otthon – akár professzionális felszerelés használata nélkül is.

Otthoni gyakorlatok felszerelése nélkül? Ne aggódj!

Sok olyan gyakorlat létezik, amelyek hatékonyak, még akkor is, ha másokat nem használsz, kivéve testét. Push-up és guggolás klasszikus példa. Az ilyen gyakorlatok felhasználásával szinte az összes testizmok mozgósíthatók. Persze, lehet kapni egy padon a testmozgás és súlyok, ha van egy kis tartalék készpénzt, és ez teljesen ésszerű az ár – de tudjuk, hogy ez nem szükségszerű.

A „valódi” készülékek helyett többféle módon lehet otthoni gyakorlatokat végrehajtani. Például, a valóságban nincs szükség súlyzóra az ellenállóképzés felállításához. Csak annyit kell, hogy legyen nehéz anyagok, amelyeket a kezedben fel lehet emelni. A könnyű aerobik gyakorlatokhoz használhat egy doboz ételt, például babot. Nagyobb nehézsúlyú, nagy üveg ásványvizet használhat. Mindkét lehetőség ugyanolyan jó, mint a valódi súlyok – de olcsóbbak, és mindenki megtalálja őket otthonában.

Ezért érdemes megemlíteni ezt a jó hírünket: teljes mértékben lehet hatékony és hatékony gyakorlatokat szerezni otthonának kényelmében anélkül, hogy drága dróteszközöket kellene vásárolnunk.

Az alábbiakban találsz példákat gyakorlatokra a test minden nagyobb részére, amit tehetsz otthon.

1. lábak

Ki kell dolgozni egy hatékony képzési lábak otthon is gyakran problematikus lehet, ha nem rendelkeznek olyan eszközökkel, de még mindig szeretné elérni a legjobb eredményt a legrövidebb idő alatt. Azonban jó tudni, hogy akkor farag a lábak, vigyázni izomtömeget és éget a nemkívánatos zsírréteg alatt a kapuba láb edzés, amely nem igényel berendezések.

Mindazonáltal válasszon olyan gyakorlatokat, amelyek annyi izomot tartalmaznak, amennyire csak lehetséges. Ezenkívül ne féljen eljutni a fejlettebb gyakorlatokhoz, és gazdagíthatja őket a képzési rutinoddal.

Íme egy rövid lista a nagyon hatékony lábgyakorlatokról:

 • hagyományos guggolás
 • egyik lábán guggol
 • a térd felemelkedése a széltől ugrik
 • mászni a lábujjaidra
 • ugrik lábról talpra egy platformon

Ez a rövid lószemlékgyűjtemény segít a testzsír felhalmozásában, az izomtömeg növelésében és a lábak jobb formálásában, mint az edzőteremben lévő gépek. A nagy intenzitású gyakorlatok lehetővé teszik, hogy jó eredményeket érjen el sokkal rövidebb idő alatt. Számos módja van arra, hogy növelje az otthoni edzések intenzitását.

 • Ne féljen eljutni a fejlett gyakorlatokhoz
 • Ismételje meg a lehető leghamarabb
 • egy sorozatban több gyakorlatot kombinálva, minimális pihenő adaggal

Most, hogy tudod, hogy hatékony eszközzé válhat otthon, felszerelés nélkül, itt az ideje, hogy minél több eredményt kapj a lehető legrövidebb idő alatt.

2. Bárkák

A bárkák az izmok nehéz csoportjai. A karok a felsőtest összes izma stabilizátorként játszanak szerepet, ezért a kezdet és a képzés nem a legegyszerűbb feladat. Azonban az otthoni gyakorlatok némelyikénél jobban működik, mint mások.

Íme néhány legjobb vállharc, amely csak a saját súlyával végezhető el – további felszerelés nélkül:

 • függőleges szivattyúk emelt lábakkal
  Ez a gyakorlat csak állandóan növeli a lábakat a testmozgás során. Amikor ilyen típusú push-up-okat csinálsz, a lábadat egyenesen térdre kell hoznod, így a gyakorlat sokkal könnyebb lesz az emberek számára jól megnyúzva. Bár a gyakorlat klasszikus változatában a torzó szinte függőleges, próbálkozhat más szögekkel – a könnyebbé tétel érdekében.
 • fogantyúk
  Érdekes gyakorlat, amelyet az óvodás is ismert. Nemcsak a bárka tevékenységét, hanem a törzs magját is magában foglalja – megerősítve. A hálózatban számos olyan videót talál, amely bemutatja a gyakorlat megfelelő elvégzését.

3. Hasi

A hasizmok elrendezése egy nagyon különleges izomcsoport része: egy olyan csoport, amely hatékonyan képzett a súlymentes edzés során. Majdnem minden más izomnak szüksége van némi terhelésre a finomításhoz, de a hasizmok elrendezésével csak egy testmozgással végzett rövid testmozgás segítségével dolgozhat. Számos dolog van, amire mindig figyelmet kell fordítanod az otthoni gyakorlás során, segíteni fognak abban, hogy maximalizálják az erőfeszítéseidet, és gyorsabban készítsd el az absot, mint bármi más.

Először is tudnia kell, hogy bár csak annyi lehetőség van, hogy otthoni hasi testmozgás részeként választhasson, egy edzésprogramot kell létrehoznia. Ennek köszönhetően munkáját az izmaidra terjesztheti, és több módon is kifejlődhet.

Az egyik leghatékonyabb gyakorlat mindenkinek kerékpárként ismert. Egy másik nagyszerű gyakorlat mindenféle dörzsölés. A klasszikus ollók is nagyon jól működnek.

4. Bicepsz

Nincs szükség ezer különböző bicepszis gyakorlásra. Éppen ellenkezőleg. Csak két mozog elég, és otthon is elvégezhető. Ez így van – nincs szükség arra, hogy a tornaterembe menjen, ha egy lenyűgöző bicepszet szeretne edzeni. A leghatékonyabb a különböző típusú húzók.

Megkülönböztetjük a következőket:

 • húzza fel az asztal szélén
  Ahhoz, hogy ezt a gyakorlatot megfelelően elvégezhessük, menjünk az asztalhoz, ragadjuk meg a tetejét, és térdre hajlítva térdre hajlítsunk. Később elegendő elhagyni és felállni. Természetesen fontos, hogy az edzés egy stabil asztalon történik – arányos a testtel.
 • csaló felhúzás a boton
  Ez egy klasszikus gyakorlat lágy verziója – ezért a név megcsalta. Ez abban áll, hogy a lábak egy székre támaszkodnak, ezáltal támogatva a bicepszek munkáját. Valójában csak a lábujjak hegyét alapozzuk. Ha a megfelelő gyakorlást kihúzza, akkor az ölében ki kell igazítani a lábadat.

Ezek a bicep gyakorlatok lehetővé teszik, hogy gyönyörűen építsd ezt az izomszövetet. De ha valóban megpróbálsz lenyűgöző testet szerezni, akkor törekedned kell egy teljesebb testközelítésre – ideértve a többi fél számára szervezett képzést is.

5. Tricepsz

A test ezen részében a gyakorlatok, mint a push-up [mind a labda, mind a háttámla] a leghatékonyabbnak bizonyulnak.

Természetesen mindenféle gyakorlatot illetően mindenekelőtt emlékezzen a megfelelő bemelegítésre!