Hogyan kezdjünk edzést a tornateremben? 6 legfontosabb tippek

Az edzőteremben való képzés a kezdők számára kiváló fizikai aktivitás. Lehetővé teszi az endorfinok és a dopamin felszabadulását. Az utóbbi években népszerűsége jelentősen megnőtt. Ez összefüggésben áll a rendszeres testmozgás előnyeivel kapcsolatos tudatosság növelésével. Ezért sokan döntenek, hogy saját számukra kezdjenek dolgozni. Az új helyeken az első pillanatok stresszesek lehetnek, ami azt jelenti, hogy sokan később és később elhalasztják a látogatást. Ha csak az edzőteremben kezdesz gyakorolni, olvassa el ezt a cikket, hogy elkerülje az alapvető hibákat és könnyebben megtalálja az utat az új valósághoz.

Edzőterem – Hogyan kezdjük el az edzést?

Elsősorban melegítés szükséges. E célból olyan eszközök, mint a kerékpár, a futópad vagy a léptetőgép tökéletesen alkalmasak. Akkor érdemes összpontosítani a dinamikus nyújtásra, azaz az egyes izomcsoportok mindenféle illeszkedésére, kanyarulatra, lejtőire, guggolására, pajzatára és mozgósítására. A hatékony munkavégzés ebben az időszakban lehetővé teszi az izmok, az inak és az izületek jobb aktiválását. Robusztus bemelegítő művelet lehetővé teszi a nagyobb mozgástartomány az egyes gyakorlatokat, amely fordított jobb összehúzódás és pihenés, és ennek eredményeként az izom hipertrófia (növekedés és fejlődés). A felmelegedés szintén hatékonyan megakadályozza a sérüléseket, lehetővé téve testünk számára, hogy sikeresen alkalmazkodjon az erőfeszítéshez.

Mi az optimális képzési idő?

Az előrehaladás szintjétől és a képzési céloktól függően az optimális edzési idő beállításra kerül. A kezdeti időszakban egy vagy másfél órányi hatékony munka elegendő ahhoz, hogy a hatásokat idővel megismerhesse. Először 10-15 perces bemelegítés, majd 40-60 perc erőkifejtés és végül kardió képzés (futópad, léptető, kerékpár, vitorlázó). Az ilyen képzés hetente háromszor pozitív hatást fog kifejteni az égő zsírok formájában, javítva a jólétet, növelve az általános alkalmasságot és a helyes mozgási minták kialakításában.

Gépek vagy szabad súlyok?

Ez egy olyan kérdés, amelyet minden kezdő edzőteremnek szembe kell néznie. Sokkal nagyobb előnyökkel járunk az ingyenes súlyok képzésével. Ezután adaptáljuk a helyes mozgási mintákat, megerősítjük az egész testet, javítjuk az egész szervezet stabilizációját és összehangolását, és hatékonyabban edzünk, az edzőteremben végzett tevékenységek fordítását a mindennapi mozgásaink során. A szabad súlyok gyakorlása nem egyszerű. Ahhoz, hogy megfelelően nem feltétlenül nekik kell emlékezni, hogy pontosan beállítsa a test, azaz a. Feszültség hasi izmok és a fenék, töltse le a pengéket, a lábát a semleges helyzetbe külső rotáció (az ún. Kicsavarozható láb). A legjobb megoldás egy tréner vagy tapasztaltabb kolléga segítségével. A helyes minták megtanulása sokéves edzést tesz lehetővé anélkül, hogy sérüléseket szenvedne. Ezeket a lépéseket az elejétől a magasabb szintig megyünk.

A gépi képzés kiegészítheti vagy felmelegedhet. Ez lehetővé teszi, hogy biztonságos mozgást végezzen, és aktiválja az izmokat az erőfeszítés érdekében. Hosszú távon azonban nem fog olyan hatást kifejteni, mint az ingyenes súlyozás. Ajánlott elsősorban a fizikai tevékenységet indító személyeknek.

Válasszon teljes testképzést vagy split képzést?

A kezdeti időszakban az egy edzésen végzett teljes testképzés biztosan ajánlott. Ez lehetővé teszi, hogy aktiváljon nagyobb számú izomrostot, ami hozzájárul az egész test harmonikus növekedéséhez. Háromszor hetente elvégzett áramköri edzés lehetővé teszi, hogy gyakrabban vonjon be minden izomcsoportot. Ez elősegíti a test adaptációját, és felgyorsítja a helyes mozgási minták megismerését. A megosztott edzés a fejlettebb játékosok számára fenntartott, akik elsősorban az izomérzékenységre és a test bizonyos részeire szeretnének összpontosítani.

Hogyan készülj fel a képzésre?

A valódi edzés már egy vagy két órával elkezdődik az edzőteremben való belépés előtt. Ekkor kell enni az utolsó előtti ételünket. Fontos, hogy tartalmaz szénhidrátokat, fehérjéket és zsírokat, az előbbi látható előnyeivel. A megfelelő mennyiségű szénhidrátfogyasztás lehetővé teszi számunkra, hogy a testünket izomglicogénnel töltsük fel, amely a gyakorlat során égett. Ennek köszönhetően erõsek leszünk a hatékony képzéshez. Edzés előtt kávét is fogyaszthat. Érdemes megemlékezni a megfelelő hidratációról, ami szintén befolyásolja a gyakorlatok minőségét. Napközben egy-három liter vízzel kell inni.

Természetesen egy sportruhát kell viselnie, cipőt kell cserélnie, egy üveg vizet és egy törülközőt. Az is jó, ha felkészítünk egy egyszerű edzés utáni étkezésre, amely szénhidrátot tartalmaz, ami megindítja az inzulin felszabadulását a szervezetünkben (regenerációs folyamat). Ez lehet pl. Banán, alma vagy edzés utáni rázás.

Tegyél fel egy edzőnaplót

A képzési terv létrehozásakor érdemes naplózatot készíteni, amelyben rögzítjük az összes előrehaladást. Az első oldalon érdemes megmenteni az egész képzési tervet, majd egymás után hozzáadni az ismétlések számát, a sorozatszámot és a súlyt. Ez egy olyan módszer, amely hatékonyságának ellenére kisszámú ember használja. Az eredmények aprólékos rögzítése lehetővé teszi számodra, hogy az első két hetet követő munkát láthasd magadon. Ezenkívül lehetővé teszi a tréning terhelésének hatékonyabb manipulálását és a gyengeségek hatékonyabb munkáját. Elég, hogy minden sorozatban megmentsük azokat az elemeket, amelyekről nem vagyunk teljesen elégedettek (a térd lefelé a középső guggolás vagy a hátrálás hiánya miatt).